Pyhäniemi - käskyvuori liikuntareitti


Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti sopii tehokkaaseenkin ympärivuotiseen liikuntaan, talvella hiihtämiseen ja kesällä vaikkapa patikointiin. Reitin kokonaispituus on noin 42 kilometriä ja osa siitä on valaistu. Reitillä on useita vaihtoehtoisia aloituspisteitä, ja voit liikkua juuri itsellesi sopivan matkan.

Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti sijaitsee eteläisen Suomenselän harjualueella, mikä normaalisti merkitsee pitkää talvea, antaen mahdollisuuden pitkään hiihtokauteen. Reitti lähtee Kankarinjärven rannalta Pyhäniemen lomakylästä ja jatkuu Kihniön kirkonkylään. Siellä voit virkistäytyä vaikkapa Puumilan Taitotalossa. Kirkonkylästä pohjoiseen lähdettäessä reitti kulkee läpi kylä- ja metsämaisema-alueen Erämajalle, josta matka jatkuu Teerinevan soidensuojelualueen sivuitse reitin toiseen päätepisteeseen luonnonkauniille Käskyvuorelle. Sen laelta on upeat näkymät kauas Pohjanmaan suuntaan. Käskyvuorella on suuri laavu ja taukopaikkarakennus tulisijoineen, sekä jätehuolto, polttopuut ja wc-tilat korvauksetta käytettävissä.

Lisätietoja:

Pyhäniemen lomakylä
puh. (03) 444 0206

Kihniön kunnanvirasto
puh. (03) 444 11

Melonta

 
Matkaan pitkin veden pintaa


Kihniöstä lähtee 45 kilometrin pituinen melontareitti, Parkanon reitti, joka päätyy Ikaalisiin Kyrösjärveen. Melomaan voi lähteä Kihniön kirkonkylästä Sulkuejärveltä ja edetä Tarsianjärven ja Syväjärven kautta Kankarijärvelle. Meloja voi myös poiketa Kankarinjärvellä Pyhäniemen hiekkarannoille uimaan ja ottamaan aurinkoa. Pyhäniemestä voi vuokrata kanootin ja lähteä melomaan kohti Ikaalisia.

Lisätietoja ja kanoottivuokraus: 
Pyhäniemen lomakylä 
puh. (03) 444 0206 
pyhaniemi@pyhaniemi.fi

Pyöräily

Pyörät pyörimään


Kihniön pyöräilymaisemissa vaihtelevat kylänraitit, metsät, suot, järvet ja pellot. Kuntaan voit tutustua järvien ympäri kiertävillä pyöräilyreiteillä. Pidempien pyöräilylenkkien ystäville löytyy reittivaihtoehtoja naapurikunnista. Kihniö on myös osa valtakunnallista Helsinki-Tampere-Vaasa -pyöräilyreittiä, joka saattelee polkijansa maakunnittain vaihteleviin maisemiin.

Polkupyörävuokraus
Pyhäniemen lomakylä
03-4440206

Kelkkahotelli moottorikelkkavuokraus ja säilytys

Vauhdin hurmaa kelkan kyydissä!


Ylä-Satakunnan moottori- ja kelkkakerhon mahtavat urat ovat käytössäsi nyt entistäkin parempina. Kihniön kunnan alueella on seuran omalla tampparilla hoidettuja uria n. 250 km. Niistä suurin osa on kaivinkoneella tehtyjä kivettömiä ja kannottomia leveitä kelkkauria. 

Uria hoitaa ja ylläpitää Pirkanmaan maastoreittipooli

Tervetuloa!

Moottorikelkkavuokraus Kihniössä
Varaukset 0400-831998
Jari Hautamäki

Lisätietoja:
www.ysmk.net 
www.kelkkailu.fi