LUONTOA TULVILLAAN

Pyhäniemi - käskyvuori liikuntareitti


Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti sopii tehokkaaseenkin ympärivuotiseen liikuntaan, talvella hiihtämiseen ja kesällä vaikkapa patikointiin. Reitin kokonaispituus on noin 42 kilometriä ja osa siitä on valaistu. Reitillä on useita vaihtoehtoisia aloituspisteitä, ja voit liikkua juuri itsellesi sopivan matkan.

Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti sijaitsee eteläisen Suomenselän harjualueella, mikä normaalisti merkitsee pitkää talvea, antaen mahdollisuuden pitkään hiihtokauteen. Reitti lähtee Kankarinjärven rannalta Pyhäniemen lomakylästä ja jatkuu Kihniön kirkonkylään. Siellä voit virkistäytyä vaikkapa Puumilan Taitotalossa. Kirkonkylästä pohjoiseen lähdettäessä reitti kulkee läpi kylä- ja metsämaisema-alueen Erämajalle, josta matka jatkuu Teerinevan soidensuojelualueen sivuitse reitin toiseen päätepisteeseen luonnonkauniille Käskyvuorelle. Sen laelta on upeat näkymät kauas Pohjanmaan suuntaan. Käskyvuorella on suuri laavu ja taukopaikkarakennus tulisijoineen, sekä jätehuolto, polttopuut ja wc-tilat korvauksetta käytettävissä.

Lisätietoja:

Pyhäniemen lomakylä
puh. (03) 444 0206Melonta


Matkaan pitkin veden pintaaKihniöstä lähtee 45 kilometrin pituinen melontareitti, Parkanon reitti, joka päätyy Ikaalisiin Kyrösjärveen. Melomaan voi lähteä Kihniön kirkonkylästä Sulkuejärveltä ja edetä Tarsianjärven ja Syväjärven kautta Kankarijärvelle. Meloja voi myös poiketa Kankarinjärvellä Pyhäniemen hiekkarannoille uimaan ja ottamaan aurinkoa. Pyhäniemestä voi vuokrata kanootin ja lähteä melomaan kohti Ikaalisia.

Lisätietoja ja kanoottivuokraus:
Pyhäniemen lomakylä
puh. (03) 444 0206
pyhaniemi@pyhaniemi.fi


Pyöräily

Pyörät pyörimäänKihniön pyöräilymaisemissa vaihtelevat kylänraitit, metsät, suot, järvet ja pellot. Kuntaan voit tutustua järvien ympäri kiertävillä pyöräilyreiteillä. Pidempien pyöräilylenkkien ystäville löytyy reittivaihtoehtoja naapurikunnista. Kihniö on myös osa valtakunnallista Helsinki-Tampere-Vaasa -pyöräilyreittiä, joka saattelee polkijansa maakunnittain vaihteleviin maisemiin.
Polkupyörävuokraus
Pyhäniemen lomakylä
(03) 444 0206
pyhaniemi@pyhaniemi.fi

JÄRVIKALASTUS

Kihniön suurimmat järvet Nerkoojärvi, Kankarinjärvi ja Korhosjärvi sijaitsevat Kuhamaan laitamilla ja ovat varteenotettavia kuhavesistöjä. Lämpiminä kesäiltoina kuhan uistelu on paitsi jännittävää myös erittäin antoisaa kuhien äityessä hurjalle syönnille. Useampikiloisiinkin messinkikylkiin on silloin hyvät mahdollisuudet. Parhaat kuhapaikat löytyvät syviltä selkävesiltä ja niiden reunoilta.
Lisätietoja:

Kankarinjärvi
puh. (03) 444 0206
Korhosjärvi
puh. (03) 448 4408 tai 050 309 6482

Nerkoonjärvi

Marko Paloniemi

puh. 040-5909602

Nerkoonjärvelle ja Kankarijärvelle kalastuslupia myy Sirola Center.
Yleisiä asioita voit tiedustella kalastuksesta www.mmm.fi tai https://kalastusluvat.kalapaikka.net/tarvittavat-kalastusluvat/ika-alle-18-vuotta-virvelointi/

NERKOONJÄRVI

Kihniön suurin järvi, Nerkoojärvi, sijaitsee Kuhamaan laitamilla ja on yksi varteenotettavimpia kuhavesistöjä. Lämpiminä kesäiltoina kuhan uistelu on paitsi jännittävää myös erittäin antoisaa kuhien äityessä hurjalle syönnille. Useampikiloisiinkin messinkikylkiin on silloin hyvät mahdollisuudet. Parhaat kuhapaikat löytyvät syviltä selkävesiltä ja niiden reunoilta.

Kihniöläinen kalamiehen loitsu:
"pthyi- mato kalalle, kala minulle -pthyi"